KFC Tongerlo gaat met 1-5 onderuit tegen SK Peulis

Trainer Wim kan geen beroep doen op de geschorste Joren en Jens F. Volgende namen verschijnen aan de aftrap. Kevin in doel en achterin Jannes, Jasper (K), Niels en Jels. Op het middenveld Krikke, Michiel en Willem. Op de flanken Jens VDB en Thibault en voorin Thijs. Op de bank de bank Matei, Stijn, Joost en Jarno.

De eerste kans is voor Tongerlo. Een kopbal van Michiel na een knappe voorzet Jens VdB. Michiel kan onvoldoende kracht zetten om echt gevaarlijk te zijn.
Na 5min verliezen we de bal op rechts, een voorzet en reuzenkans volgt, maar de bal wordt over het doel geschoten. We komen heel goed weg.
Tongerlo dan weer met een opening van rechts over links. De voorzet komt niet aan en wordt weggewerkt. We spelen een kwartier en het spel is in evenwicht.
Kunnen we wat meer rust aan de bal vinden? Het is wat zenuwachtig in het rondspelen van de bal. Een volgende kans voor Tongerlo na 20min. Een kopbalduel met Thibault die bij Jels terechtkomt. Hij schiet met links op de voeten van een verdediger. Het is oppassen voor de snelle tegenstoot van de bezoekers. Die komt er, maar loopt op een sisser af omdat er alweer slecht wordt afgewerkt.
Dan is er een vrije trap helemaal aan de zijlijn (bijna een corner) voor de bezoekers. Het leer wordt voor doel gezet en verdwijnt zonder wat te raken in één keer in doel. 0-1 achter en een raar doelpunt.
Thijs met de beste kans voor Tongerlo van de wedstrijd tot dusver. Niels gaat diep over links en een levert een gemeten voorzet af. Thijs doet alles goed en gaat zijn kans in één tijd met links, maar recht op de keeper. Géén gelijkmaker dus terwijl we die wel verdienen.
SK Peulis houdt de bal nog steeds beter in de ploeg en het is werken en lopen op het middenveld. Bij ons blijft het allemaal wat te overhaast. Nog 10min tot de rust.
Een inworp van Jens op rechts naar Krikke die de bal vraagt. Hij tikt met buitenkant rechts naar Jannes die de bal goed meeneemt en de achterlijn haalt. Een gemeten voorzet naar Michiel aan de 2de paal en die scoort beheerst de gelijkmaker. 1-1 een paar minuten voor we gaan rusten.
Een kopbal(letje) van de bezoekers gaat net naast de paal. Kevin was er gerust in.
Tongerlo dan weer met een oprukkende Jannes die opent naar Krikke. Op zijn beurt breed naar Niels voor de voorzet. De bal raakt niet helemaal weg en Thibault met een kans van dichtbij. Hij schiet op het achterwerk van een verdediger. Een unieke kans om met een voorsprong te gaan rusten. Het had eigenlijk 3-2 kunnen staan, maar het is 1-1. Tongerlo met 2 dikke kansen en Peulis één.


We zijn net bezig en Peulis komt op een 1-2 voorsprong. De bal klutst ongelukkig in een duel en belandt in een boog achter Kevin. Tegenslag, anders kan je dit niet noemen.
2 flauwe tegengoals eigenlijk, maar het is niet anders. Kunnen we de achterstand nog wegwerken? Er rest nog een hele 2de helft.
SK Peulis is daar al opnieuw met een reuzenkans. Kevin redt op een inzet van kortbij. Goed gepakt en géén 1-3.
Michiel dan met een goede mogelijkheid, maar hij is te verrast om in doel te verlengen als de vrije trap van Niels doorschiet. De bal wordt van de doellijn gered. Bijna 2-2 dus.
Jens VdB met een knal van buiten de baklijn die net naast gaat. Hij kwam van buiten naar binnen en gaat zijn kans. Tussen de palen en het was goal geweest. We dringen aan voor de gelijkmaker.
Michiel probeert de ingeschoven Jannes aan te spelen, maar de bal gaat net achter hem door. Jammer.
De bezoekers loeren op de tegenaanval. We stappen slim in en de scheids fluit terecht voor buitenspel. SK Peulis komt op 1-3 nadat de bal (alweer) gelukkig in de voet van de spits komt. Die aarzelt niet en schiet naast Kevin in doel. 1-3 en over en out? Nog een kwartier te spelen.
Joost komt voor de moegestreden Thibault. Die laat zich meteen zien met een schot vanuit een schuine hoek over rechts. De keeper pakt in 2 keer.
SK Peulis plooit nog meer terug en wacht om gepast te kunnen counteren. Krikke komt voor de keeper, maar kan net niet bij de bal. Raken was genoeg geweest om hem te verschalken.
Thijs gaat gepast diep en krijgt de bal. De keeper is net iets eerder op de bal en kan wegtrappen.
Stijn staat klaar om in te vallen. Krikke komt naar de kant.
Joost met een schot over de grond. De keeper gaat gepast plat. We dringen aan, maar nemen uiteraard ook risico.
Jels met een verkeerde inspeelpas en de bal wordt onderschept. Peulis profiteert onmiddellijk en 1-4. Een overdreven score, maar ze staat wel pijnlijk op het bord. De kopjes gaan hangen. Het wordt zelfs nog 1-5 in de laatste minuut van de match. We hebben ervoor gestreden en krijgen het deksel op de neus. De score is overdreven en daarom is de verslagenheid dan ook groot.
We zouden de match als volgt willen samenvatten: “De bezoekers uit Peulis waren de meest uitgekookte ploeg vandaag en stelen de 3 punten.” Peulis neemt afstand in het klassement en wij blijven steken op 23 punten. Er volgen nog 3 moeilijke matchen tegen ploegen boven ons in de rangschikking. Volgende week de verplaatsing naar Zennester Hombeek. Supporters op post.

Last modified on maandag, 19 november 2018 21:20

Zin om te scoren ? Kom voetballen bij KFC Tongerlo !
Heeft je zoon of dochter zin om te gaan voetballen ? Welkom !
Stuur je gegevens door via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.