KFC Tongerlo wint de derby tegen KFC Heultje met forfaitcijfers.

Voor de vader en moeder Sprengers een speciale middag want zij hebben zonen in beide teams. Sterker nog Jasper en Sam zijn aanvoerder en schudden mekaar voor de aftrap vriendschappelijk de hand. Dat wordt een middagje nagelbijten met als voordeel dat er vandaag geen keuze moest worden gemaakt of ze nu naar Heultje of naar Tongerlo zouden gaan kijken.

Heultje verloor vorige week met 1-4 tegen een vinnig Wiekevorst. Tongerlo won met 0-2 op het veld van Ramsel op zaterdag. Weinig verrassingen in de keuze van de trainer. In doel Kevin, achterin Jannes, Jasper (K), Jels en Andreas. Op het middenveld Joren, Michiel en Willem. Op de flanken Jens VDB en Jens F en voorin Thijs. Geen Guillaume en Niels. De laatste nog gekwetst van de laatste thuismatch en Guillaume raakte vorig weekend in Ramsel geblesseerd. Hopelijk kunnen ze beiden weer snel meetrainen. Op de bank zitten Joost, Krikke, Lorenz en Stijn.

Wij beginnen alert aan de wedstrijd en krijgen ook de eerste mogelijkheid. We laten de bal goed het werk doen en komen al na 5min op een 1-0 voorsprong. Jens VDB speelt in op Jens F die om zijn as draait, de verdediger in de wind zet en in de verste hoek scoort. Mooie aanval en goed gedaan. Heultje moet al even op adem komen, maar die ruimte krijgen ze niet. Tongerlo drukt haar stempel in de beginfase en na 15min maakt Jens VDB de 2-0. Voorbereidend werk van Michiel die knap inspeelt op de diepspurtende Jannes. Een voorzet op maat en Jens heeft al moeilijkere doelpunten op zijn naam geschreven. Wat een start. We hadden niet beter aan de match kunnen beginnen.

In minuut 23 wordt het 3-0. Heultje heeft Kevin nog geen enkele keer op de proef gesteld. Thijs scoort met een subtiele deviatie na een strakke voorzet van (weer) Jannes. Dit was geen inleggertje. Thijs wringt zich goed voor zijn man en beroert de bal zo dat hij mooi in doel verdwijnt. Knap doelpunt. Over en out nog voor het half uur? De eerste keer Heultje met een corner. Kevin staat pal en klemt het schot. Er volgen 3 hoekschoppen op rij, maar zonder gevaar. We staan goed achterin en geven niks weg.

Jens F maakt zijn 2de doelpunt van de middag in minuut 37. Hij zet zich goed door, gaat op de keeper af en duwt de bal mooi naast de keeper. Die had toch wel iets meer kunnen doen in deze fase lijkt ons. Het blijft 4-0 tot bij de rust. Wie had zo’n tussenstand verwacht na 45min?

De eerste kans van de 2de helft is voor de bezoekers. De bal schuift voor het doel van Kevin voorlangs. Heultje wil een eerredder scoren, maar raakt maar zelden voorbij onze verdediging die goed staat te spelen. Tongerlo is een beetje achterover gaan leunen en er is weinig noemenswaardig te melden. We doen een poging. Heultje doet 3 vervangingen op 10minuten, maar dat verandert niets aan het spelbeeld. Tongerlo controleert de wedstrijd en probeert met snelle uitbraken over de flanken gevaarlijk te zijn. Minuut 75 en de knap scorende Thijs wordt gewisseld voor Krikke. Die staat nog maar 4min op het veld en ziet Jens F voor een 3de keer scoren. Jens maakt zich knap vrij en legt aan van afstand. Onhoudbaar voor de keeper en de forfaitcijfers staan op het bord. 10 minuten voor het eindsignaal verlaten Michiel en Jens VDB het veld voor Joost en Lorenz.
De match hobbelt naar zijn einde. Tongerlo weet dat de buit binnen is en Heultje dringt al een tijdje niet meer aan.

Een verdiende overwinning tegen een voor Tongerlo lastige tegenstander. Vorig jaar haalden we geen punten in de 2 onderlinge duels. Vandaag scoren we 5 keer en houden de nul. We doen ook een goede zaak in de periode. We staan 3de in de rangschikking en hebben 20 uit 9 matchen. Hombeek en Mechelen hebben een match meer gespeeld (10) en hebben respectievelijk 21 en 22 punten.

Op naar de volgende wedstrijd op het veld van Rijmenam. Die staan 5de met 18 punten. Met die rare reeks met 17 ploegen waar er elke week wel één ploeg vrij is, zie je een pak ploegen die dicht bij mekaar staan. Beerzel heeft 15 punten, zeven minder dan de leiders  uit Mechelen, maar staat pas 10de.

Opdracht is matchen blijven winnen en onze positie bovenaan in het klassement te behouden.

Last modified on zondag, 04 november 2018 23:15

Zin om te scoren ? Kom voetballen bij KFC Tongerlo !
Heeft je zoon of dochter zin om te gaan voetballen ? Welkom !
Stuur je gegevens door via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.