Tongerlo wint opnieuw verdiend met 4-2 tegen KSK Wavria B

En daar gaan we dan ook voor. KSK Wavria haalde 6 uit 5 matchen. Tongerlo met 2 16-jarigen aan de aftrap en één op de bank. Wavria met 3 spelers van 2001 van bij de start en 1 op de bank. Wim houdt vast aan dezelfde basiself als de afgelopen 3 weken. Kevin in doel met voor hem Jasper (K) en Jels. Op de zijkanten Jannes en Jens VDB en aan de andere kant Niels en Jens F. Op het middenveld Michiel, Joost en Guillaume. Voorin speelt Thijs. Op de bank de broers Willem en Andreas, Krikke en Thibaut. Zowel Andreas (2x), Krikke (4x) als Thibaut (1x) droegen bij aan een overtuigende 7-1 overwinning van de Reservan A tegen de buren uit Heultje.

Veel betere weersomstandigheden dan vorige week. Een zacht weertje en naar onze normen een mooie opkomst. Ook veel (ex)-spelers op de tribune die onze jongens komen steunen.

Het eerste schot tussen de palen is van KFC Tongerlo – voor de gelegenheid in het geel vandaag. Wavria speelt in het paars/wit vandaar. Eerste kans dus en Thijs met links in de draai. Zijn schot gaat net over het doel. Goed geprobeerd.
We drukken de bezoekers uit Sint-Katelijne Waver op eigen helft in de beginfase al blijven kansen voorlopig uit.
Een knappe aanval met Joost en Jannes over rechts gevolgd door een voorzet. Iets te dicht bij de doelman die gepast tussenkomt. Een voorzet van Niels vanop links (uiteraard) en nog net een bezoekende voet ertussen. Tongerlo dringt aan, we spelen een kleine 10min.
Thijs draait zich uit het duel en opent op links nadat hij de bal kreeg ingespeeld van Michiel. Een voorzet in 2 keer (Niels) en Jens VDB kopt binnen aan de 2de paal. 1-0 en een verdiende voorsprong na een overtuigende start. Niels heeft zich wel geblesseerd bij de deze actie en vraagt om gewisseld te worden. Andreas wordt straks zijn vervanger.
Een kans voor Jens F die centraal recht op de keeper kan afgaan. Hij is niet zelfzuchtig en legt opzij naar de mee ingeschoven Jens VDB. Buitenspel volgens de leiding en wellicht de juiste beslissing. Jammer.
De gekwestste Niels (knie) verlaat het veld voor Andreas. Pech en al een vervanging na 20min. Hopelijk valt het mee voor Niels.
Thijs die zicht doorzet op links en de bal voor doel zet naar broer Joost. Geharrewar en een klutsbal aan de eerste paal. Joost nog in de draai, maar naast en een corner als resultaat.
KSK Wavria komt wat beter in de match en komt ook meteen op gelijke hoogte. Maar wel via een duidelijke off-side goal die niet wordt gezien door de scheids. We hebben het al meer gezegd: “niet makkelijk zonder lijnrechters”. Daarom ook geen protest bij de spelers, maar (uiteraard) wel bij de supporters die het voor hun neus zagen gebeuren. 1-1 na 20min. We moeten opnieuw aan de bak.
KSK Wavria is daar al opnieuw – ze hebben moed geput uit de tegentreffer - met een gekraakt schot dat naast gaat. Kevin kon alleen maar toekijken. We komen goed weg.
Kunnen we draad van bij de start weer oppakken na het uitvallen van Niels en de snelle tegengoal onmiddellijk daarna?
Een voorzet van Andreas aan de eerste paal, maar net te kort en het leer kan worden weggewerkt.
Niet veel later een knappe crossbal van Jens VDB naar Jens F op links. Die glijdt zijn man voorbij en levert een goede voorzet af. Thijs staat op de goede plek en devieert in één tijd, maar zijn inzet wordt knap gered door de bezoekende doelman. Een dikke kans op de 2-1, maar helaas.
Kevin voorkomt de 1-2 achterstand met 2 goede tussenkomsten binnen dezelfde fase. Zeer nodig of we hadden een doelpunt in het krijt gestaan.
We hebben een overtal situatie voorin, maar kunnen hiervan niet profiteren. We spelen bijna een half uur. Een inspeelpas van de uitstekend spelende Michiel naar Jens F. Die opent meteen op rechts naar Jens VDB en er volgt een voorzet op maat naar Thijs die zonder aarzelen de 2-1 voorsprong op het bord zet.
Een kopie van het 2de doelpunt voor de 3-1. Weer Thijs na voorzet van Jens VDB. 2 goals op 3min en 2 identieke goals. We spelen nog een dikke 5min tot de rust en hebben 2 goals marge.
KSK Wavria van slag en de trainer laat de 3 bankzitters gelijk opwarmen. Een ‘schijnbeweging’, want de wisselspelers zullen pas in de laatste 5 minuten van de match mogen invallen.
Een knappe bal van achteruit van Jasper naar de diep lopende Jens F. Die wordt stevig getackeld – bal én man – en appel voor strafschop, maar niet volgens de scheids. Jens F blijft in wel in balbezit en schakelt een 2-tal verdedigers uit in de grote baklijn. Zijn schot in de korte hoek wordt gered door de doelman. Goed gepakt.
De hardwerkende Thijs met een schot wordt alweer goed gepareerd door de keeper. We hadden al meer keer kunnen scoren. We gaan rusten met een 3-1 voorsprong. Beide ploegen hadden meer kunnen scoren in de eerste helft. Vooral de start en het laatste kwartier waren goed van de kant van Tongerlo. Daar tussenin lieten we de bezoekers uit Waver meer in de match komen.

We starten de 2de helft met een 3-1 voorsprong en trainer Wim heeft niks gewijzigd in de opstelling. De keeper van Wavria komt heel ver uit zijn doel om de bal te ontzetten, maar verliest de bal. Jens F komt in balbezit en gaat zijn kans. Hij had iets moois in gedachten, maar besluit naast de kooi. Hij grijpt zich naar de haren.
Na 9min in de 2de helft heisen we ons op een 4-1 voorsprong. Jens VDB met een goed getrapte vrije trap. De bal verdwijnt droog in de linker benedenhoek. “Goed gezet”: zeggen ze dan.
De vrije trap kwam er na een fout op Jens F die foutief gestuit werd aan de rand van de baklijn.
Andreas gaat over zijn rechtstreekse tegenstander en zet mooi voor. Wavria kan in extremis ontzetten.
Na 18min in de 2de periode komt Wavria op 4-2. We krijgen de bal niet weg en de aanhoudende druk levert een doelpunt op. Wavria blijft er in geloven en dat levert hen een doelpunt op.
Tongerlo dan weer via Jens F over links. Een gemeten voorzet naar de ingeschoven Jannes die net genoeg bij de bal kan om naar beneden te koppen. De bal gaat over.
Guillaume die een goede match speelde, verlaat het veld en Willem komt in zijn plaats. We spelen 65min. Wavria heeft weer hoop geput uit de na de 2de treffer.
Een voorzet van Jens VDB na goed samenspel met Joost. Jannes kopt, maar over het doel.
Krikke komt voor de Thijs, die weer hard gewerkt heeft vandaag en 2 keer scoorde. Nog een kwartier te gaan. Kunnen we de marge van 2 nog vergroten. Het geloof is er nu wel wat uit bij Wavria. Een vrije aan de 16meter wordt zonder overtuiging getrapt en Kevin ziet de bal overgaan. Wavria opnieuw met een goede kans, maar de bal gaat net naast de goal na een inzet van kortbij. Hier komen we goed weg of de slotfase had nog prangend kunnen worden.

KFC Tongerlo wint verdiend met 4-2. Twee goals van Jens VDB en twee keer Thijs. We verzamelen met deze overwinning 13 punten en blijven voorin in de rangschikking. Volgende week de moeilijke verplaatsing naar Wiekevorst. Hopelijk kunnen we opnieuw rekenen op onze supporters.

Zin om te scoren ? Kom voetballen bij KFC Tongerlo !
Heeft je zoon of dochter zin om te gaan voetballen ? Welkom !
Stuur je gegevens door via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.